Презентација


The Presentation inside:

Slide 0

Презентација


Slide 1

Активности


Slide 2

OPTIMAL групата првобитно позната како специјалист за лагери за тркала, денес произведува и дистрибуира ширум светот палета на високо квалитетни автомобилски резервни делови за вградување. Динамиката на растежот во последната година ни покажува дека OPTIMAL концептот наиде на доверба кај многу импортери низ целиот свет. Еднa од главните точки на политиката на нашата компанија е отворена и интензивна соработка со нашите коминтенти. Сите производи се од висок квалитет и се сообразни со европските и меѓународни стандарди за автомобилски резервни делови како што се: TS 16949, QS 9000, VDA 6.1. и ISO 9001:2000


Slide 3

Историја


Slide 4

° 1991 Основање на Markus Neudek & Jacek Dziarek GBR во Исманинг- Минхен ° 1993 Сестринска компанија во Полска: P.W. OPTIMAL S.C. – Колобрзег ° 1994 Втора сестринска компанија во Полска : OPTIMAL Познан ° 1994 Промена во командитно друштво


Slide 5

° 1996 Промена на името во OPTIMAL KG Ново отварање на објект во Гархинг ( 1500 qm ) ° 1997 Нов склад во Колобрзег (2.700 qm) ° 1998 Capital venture Wheel bearing factory ° 1999 Capital venture Steering and suspension factory


Slide 6

° 2000 Преселба во Хаар ( 6.400 qm), комплетен објект од (9.000 qm) ° 2004 Основање на OPTIMAL Бенелукс во Брисел 1.500 qm магацин. ° 2005 Нов магацин во Берлин/Шведт за UPS испорака на пакети.


Slide 7

° 2005 Основање на OPTIMAL Шпанија ° 2005 Основање на OPTITEC Corp. Њу Џерси / САД.


Slide 8

Оптимал Полска - Алот


Slide 9

Оптимал Полска – Haus IT-Team


Slide 10

Оптимал Полска - Wiszniewski


Slide 11

Оптимал Европа Полска


Slide 12

Оптимал склад за испорака Шведт Германија


Slide 13

Оптимал Бенелукс- Брисел


Slide 14

Оптимал склад за испорака Минхен 2


Slide 15

Оптимал Шпанија - Барселона


Slide 16

ОПТИТЕК САД – Њу Џерси


Slide 17

ОПТИТЕК САД – Њу Џерси


Slide 18

Капацитет од ca. 80.000 места за кутии и ca. 8000 места за палети


Slide 19

Обрт во милиони €


Slide 20

Компјутерска симулација на новата зграда


Slide 21

Компјутерска симулација на новата зграда


Slide 22


Slide 23

Tier 1 supply of car manufacturers today


Slide 24

Групи на производи


Slide 25

Лагери за тркала


Slide 26

1. Лагери за тркала 2. Управување и амортизација 3. Производствена програма во Европа Кочиони системи Гуми-метал делови Амортизери Затегнувачи


Slide 27


Slide 28

Каталози и сертификати


Slide 29

Единечните лагери се произведуваат во OEM квалитет а комплетните сетови се произведуваат во Минхен со сите потребни компоненти. Во асортиманот OPTIMAL има 4 генерации од WBK: Ball бearings, tappered ball bearings, integrated bearing units – so called Hub Units со вграден електронски сензор – кој се применува кај ABS, ASR, CPWM- и навигациски системи. Производството и supplier се сертифицирани со TS 16949, ISO 9001, VDA 6.1 – and are suppliers of the car industry.


Slide 30

Wheel bearing kits Production is a Koyo production line and has the TS16949 oder VDA 6.1. certifikate


Slide 31

Steering and suspension


Slide 32

Денес палетата се состои од 3.477 апликации кои се произведени на прецизни машини. Благодарение на константната контрола во комплетниот производствен процес OPTIMAL може да гарантира најдобар квалитет. 540 производи константно се проверуваат од TUV-Sud! Кој друг е сертифициран како OPTIMAL?


Slide 33


Slide 34

Производство


Slide 35

Воспоставено во 1965 300 вработени Капацитет : 5 MIO парчиња p.a. – in 2006 7,5 MIO парчиња p.a. Странски капацитет : 700 Ton p.a. 60 CNC Машини


Slide 36

Квалитет Тест за век на траење Тест за контрола на издржливост Тест за цврстина Тест при влез и излез


Slide 37


Slide 38


Slide 39


Slide 40


Slide 41


Slide 42


Slide 43


Slide 44


Slide 45


Slide 46


Slide 47


Slide 48


Slide 49


Slide 50

Компоненти


Slide 51


Slide 52


Slide 53

Insert : TPU Ultraform Polyacetal material Circlip: DIN 2333 Standard Bal pin: 41CR4 / SAE 5140 Housing: ST 60 / SAE 1040 Boot kit: ( Neopren) CFW-Freudenberg


Slide 54


Slide 55

Метални контролни рамења


Slide 56

Ford Focus 10/1998 1064128 (G5-621)


Slide 57

Ford Ka 09/1996 1046458 (G6-127)


Slide 58

Ford Focus 10/1998 1090738 ( G6-700 )


Slide 59

Ford Mondeo 11/2000 1131387 ( G6-827 )


Slide 60


×

HTML:

Ссылка: